Mlynářův omyl?

Ministr informatiky Vladimír Mlynář (US-DEU) řekl včera Právu, že bude zvažovat demisi, pokud bude zamítnuta jeho stížnost proti obvinění. Policie ho šetří v souvislosti se založením soukromé firmy Testcom servis, která provozovala internetové stránky pro veřejnou správu.
"Pokud se dočkám obvinění, pak proti němu podám stížnost, jak umožňuje zákon. Jestliže stížnost bude zamítnuta, podám demisi," prohlásil Mlynář.
Zdroj: Právo
Datum: 18.03.2005


Všichni odsouzení i jejich advokáti byli rozsudkem zaskočeni. Advokát Tomáš Sokol nad rozhodnutím soudu mávl rukou a odůvodňování rozsudku soudu nesledoval. Listoval časopisem. Odsouzení Vladimír Mlynář, Dušan Chmelíček a Vít Novotný během devadesátiminutového odůvodňování rozsudku kroutili hlavami, ironicky se usmívali a chytali se za hlavu.

... Pět a půl roku vězení nepodníněně. Čekal jste takový rozudek? Je to pro mě šok. Argumenty soudu jsou absurdní. Soud absolutně nepochopil, o co jde. Někteří svědci vědomě lhali. Soucítím se všemi, kteří podstupují věci jako já. Třeba s panem Čunkem, který je teď možná v podobné pozici jako já.

... Měl jste se pokusit obohatit o zhruba 11 milionů korun. My jsme z toho nemohli mít žádný prospěch, to je absurdní. Motiv činu, který jsme měli spáchat, z toho rozsudku vůbec není jasný.



Zdroje:
Rozhovor na Epravo.cz (nutné přihlášení) Zdroj: ČT1 Datum: 14.03.2005
http://www.epravo.cz/v01....

Komentář Zdeňka Jemelíka na Britských listech
http://www.blisty.cz/2007/1/26/art32477.html

Vyjádření Vladimíra Mlynáře na Britských listech
http://www.blisty.cz/2007/1/26/art32490.html

Krátký rozhovor s Mlynářem Datum: 24.1.2007
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=339795

Komenář Jiřího Peterky
http://www.lupa.cz/clanky/vladimir-mlynar-55-roku-natvrdo/